top of page

Segundo encuentro de representantes de la Revuelta de mujeres en la iglésia y Alcem la Veu

Updated: Apr 3, 2023


Reunidas en Ciempozuelos los días 24- 26 de Marzo los colectivos de mujeres feministas cristianas que formamos parte de la Revuelta de mujeres en la iglesia y Alcem la Veu: Alcem la veu Barcelona Alcem la veu Valencia Alcem la veu Menorca Asociación de mulleres Cristiás Galegas Exeria Mujeres y Teología de Cantabria Mujeres y teología de la Rioja en la Revuelta de las mujeres en la iglesia Mujeres y teología de Cabra (Córdoba)

Mujeres y Teologia Zaragoza Revuelta de mujeres en la iglesia de Córdoba Revuelta de mujeres en la iglesia de Bizkaia- Gure Hitza Revuelto de Mujeres en la iglesia de Madrid Revuelta de mujeres en la iglesia de Sevilla Revuelta de mujeres en la iglesia Vitoria-Gasteiz Revuelta de mujeres en la Iglesia de San Sebastián- Donostia Revuelta de mujeres en la iglesia Granada Revuelta de mujeres en la iglesia Málaga Revuelta de Mujeres en la iglesia de Alicante Revuelta de mujeres en la iglesia de Gran canaria Revuelta de mujeres en la iglesia de Asturias Mujeres en la Iglesia por la igualdad de Burgos

Catholic women's Council


Conscientes que la Ruah nos está empujando de forma vigorosa y creativa con el surgimiento de nuevos grupos empeñados en resucitar la iglesia desde la perspectiva de las mujeres y al modo de Jesús de Nazaret. Agradecemos la inspiración de este encuentro. Un encuentro lleno de pasión diálogo, creatividad, escucha, y acogida de las diferencias. Ya es mañana de Pascua con Marta y Maria



Des de el divendres 24 fins diumenge 26 de Març 2023, unes 50 dones representant grups de dones creients feministes de unes 21 ciutats diferents de tota Espanya, ens hem reunit per coordinar-nos i treballar en equip de cara a poder transmetre la mirada feminista dins de l'església.


Alcem la veu Barcelona, Alcem la veu Menorca i Alcem la veu València, compromeses des de la nostre diversitat en construir un nou camí d'església amb prespectiva feminista.


Amb molta sororitat des de la més gran (Pilar de Mujeres y Teologia de Zaragora) fins la més jove del grup (Glòria d'Alcem la veu Barcelona).


Totes vam compartir les nostres lluites i esperançes. I el que ens mou a seguir lluitant per una església oberta, acollidora e inspirada per Jesús de Natzaret. Entre nosaltres també Lucha Castro (Advocada i feministra, gran defensora dels drets humans a Mèxic i que ara ens acompanya a Barcelona)


També vam contactar amb Catholic Women's Council de parla hispana, amb les que vam compartir la seva trobada internacional: "Nosotras somos el cambio"


Alcem la Veu Barcelona hem participat d'aquesta trobada, aportant tot el que som i tornem més riques, plenes de sororitat amb totes les companyes.

Convençudes que fent una xarxa de treball i comunicació entre totes arribarem més lluny. Som creients, som feministes i sabem que ens mou l'amor de Déu, per això som imparables.

VENIM DE LLUNY, SOM MOLTES, ALCEM LA VEU PER DIR PROU. IMAGINEM I CONSTRUÏM UNA ESGLÉSIA NOVA

Una Església que és comunitat d'iguals, on la dona és reconeguda com a subjecte de ple dret, amb veu i vot a tot arreu, on la dona és valorada pels propis talents, carismes i aportacions a les comunitats.

Una Església on el lideratge és compartit entre dones i homes, laics, laiques, persones consagrades i preveres. Una església paritària, més plural i menys jeràrquica.

Una Església que acompanya sense jutjar tota la diversitat de les famílies, d'identitats i orientacions sexuals.

Una Església on les dones ja som, i ens reconeixem amb autoritat i lideratge.

Una Església que ja avui és llavor de futur.


Elisabet Sánchez Pujol (Alcem la Veu Barcelona)

bottom of page